AVHILDE Organic oil therapy

AVHILDE organic oil therapy er økologisk hudpleie laget av nøye utvalgte planteoljer. Produktene er veganske, de består kun av planteoljer og planteråvarer. Hvert produkt har en unik sammensetning av oljer og alle produktene består av planteoljer som er tradisjonelt brukt til hudpleie og hudterapi. Alle oljene trekker raskt inn i huden og kjennes ikke fete, de kan med fordel brukes rundt munn og øyepartiet. Produktene er milde og passer for alle hudtyper.

Planteoljer har vært benyttet i tusenvis av år til skjønnhet og hudpleie. Oljer styrker hudens egen evne til beskyttelse og regenerering og virker naturlig fuktighetsbevarende. Generelt for oljer som hudpleie er at de mykgjør og nærer huden. Når vi eldes produseres det stadig mindre olje i huden, noe som resulterer i tørrere og mindre glødende hud. Oljer tilfører rikelig med essensielle fettsyrer og viktige vitaminer, de absorberes direkte inn i det øverste hudlaget og resultatet blir en mykere og glattere hud.

Bakgrunnen for AVHILDE er et ønske om å lage miljøvennlig og hudvennlig hudpleie basert på renhet og kvalitet. Jeg er opptatt av at det man tilfører huden skal være så naturlig som mulig. Jeg bruker ingen konserveringsmidler i produktene og alle planteoljene jeg benytter er økologiske og kaldpressede. Produktene inneholder ingen kjemiske tilsetningsstoffer, duftstoffer eller konserveringsmidler; altså ingen parfyme, parabener, ftalater, siloksaner etc.

Kunnskapen om de ulike oljene og deres virkning er basert på erfaring jeg har opparbeidet meg gjennom mange år med produksjon av økologisk hudpleie. Jeg begynte å lage mine egne hudpleieprodukter som 15-åring og har nå over 20 års erfaring med produksjon av naturlig hudpleie. Gjennom mine reiser og opphold i Afrika har jeg fått en spesiell interesse for oljer fra tropiske trær og planter . I møtet med nye kulturer har jeg alltid vært interessert i hvordan lokale kvinner bruker planter og planteoljer til terapi, skjønnhet og velvære. 

Produktene er pakket i Miron violet glass, en helt spesiell type glassflasker og krukker. De unike egenskapene til violetglasset tillater ikke noe synlig lys å passere gjennom, med unntak av fiolett lys og spektralområdet av UV-A og infrarødt lys. Denne unike egenskapen filtrerer ut det skadelige spekteret av lys og bare det verdifulle lyset trenger inn i glasset. Dette gir optimal beskyttelse og forbedrer kvaliteten på innholdet i glasset. Det forlenger også holdbarheten til produktene uten tilsetning av konserveringsmidler.

 

Ved å velge produkter fra AVHILDE tar man hensyn til både miljøet og egen helse.

I min produksjon av hudpleieprodukter benytter jeg kun naturlige og nedbrytbare ingredienser. Alle oljer er fra økologisk dyrkete eller viltvoksende planter.

Råvarene kjøpes helst direkte fra kvinne-kooperativer og lokale småskala bedrifter i Afrika. Ellers velger jeg Ecocert og Debio sertifiserte ingredienser som også er produsert på en bærekraftig måte og anskaffet gjennom rettferdig handel. Min motivasjon er at handel med lokale produsenter og kvinne-kooperativer er med på å støtte lokalsamfunnet og gi økonomiske muligheter for kvinner og småskala-produsenter. 

Økt bruk av tradisjonelle planteoljer bidrar til bevaring av den lokale floraen. Når det er lønnsomt å produsere oljer fra fruktene og frøene til lokale planter og trær kan dette bidra til at de viltvoksende og opprinnelige planteartene beskyttes og bevares til fordel for hogst og plantasjedrift. Dette bidrar til bevaring av det naturlige jordsmonnet, noe som igjen bidrar til å motvirke ørkenspredning. Bruk av tradisjonelle planteoljer har altså i tillegg til de positive helseeffektene også samfunnsøkonomiske og miljømessige fordeler.

 

AVHILDE

HELT NATURLIG HUDPLEIE